Food

5 tips att följa när du handlar hälsosam mat

5 tips att följa när du handlar hälsosam mat

Hälsosam livsstil börjar med smarta val i livsmedelsbutiken. Att laga hälsosamma måltider är en utmaning om du inte har rätt ingredienser i ditt kök.

Därför ger kostexperterna det grundläggande rådet att inte handla mat när man känner sig hungrig, och detta beror på att individen då tenderar att köpa mer livsmedel än hen behöver, och för det mesta är dessa livsmedel rika på fetter och socker.

Utifrån mina egna erfarenheter listar jag några tips som kan vara till hjälp när du vill handla hälsosamma livsmedelsingredienser.

För det första

Förbered inköpslistan innan du går eller åker till livsmedelsbutiken. Att planera måltider för veckan hjälper till att introducera hälsosamma maträtter i din meny .

Att förbereda sig i förväg sparar tid och leder till att du inte behöver handla flera gånger i veckan.

För det andra

Köp färska eller frysta grönsaker: Byt ut konserverade grönsaker mot färska, och om det inte är möjligt, köp frysta grönsaker. Eftersom konserverade grönsaker innehåller mycket salt och konserveringsmedel.

För det tredje

Köp magert kött, till exempel: Välj kyckling utan skinn, eftersom skinnet innehåller mycket kalorier och mättade fetter. Så kycklingbröst utan skinn är ett hälsosamt val.

För det Fjärde

När du köper spannmål och brödprodukter, leta efter fullkorns sorter snarare än bearbetade produkter.

För det Femte

Läs näringsfakta innan du köper någon produkt. Detta bidrar till att välja sorter som innehåller låga mängder natrium, mättade fetter och tillsatt socker.

Försök också att undvika sorter som innehåller vitt mjöl, fruktos, mättat fett, konserveringsmedel, konstgjorda smaker eller färger, eftersom dessa produkter innehåller mycket kalorier och har lågt näringsvärde.

Sist men inte minst

I slutändan bör vår diet baseras på alla livsmedelsgrupper med kolhydrater, protein och hälsosamma fetter. Inkludera mer bönor, ärter, linser, nötter och fröer i din diet.

Det rekommenderas att hälften av våra rätter görs med färgglada frukter och grönsaker, eftersom de säkerställer konsumtionen av ett stort antal näringsämnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker