Electronics & technology

Playstation 5 – årets elektronik-julklapp 2020?

Playstation 5 – årets elektronik-julklapp 2020?

Varje år utser Elektronikbranschen “Årets elektronik-julklapp”. I år ryktas det att en av storfavoriterna till den prestigefyllda utmärkelsen vara Sonys nya Playstation 5-konsol som ska lanseras innan årsskiftet.

Är du spelintresserad är det troligen en nyhet som inte har undgått dig. För de som inte är lika spelintresserade, kanske föräldrar som letar efter en passande julklapp åt sina barn, är det nog mer av en överraskning.

Men vad är det egentligen som utmärker Playstation 5 från Sonys tidigare spelkonsoler? Varför ska man egentligen köpa Playstation 5 när det finns många konsoler att välja på.

Playstation 5 är en del av nästa generations spelkonsoler, det är det ingen tvekan om. Den är fullpackad med kraftfull hårdvara som förväntas skapa en minst lika stor succé som dess föregångare, Playstation 4. Hårdvaran i PS5 består av en egenbyggd AMD Zen 2-cpu med åtta fysiska kärnor och 16 trådar som är tänka att leverera en variabel frekvens upp till 3.5 GHz, något som kan jämföras med PS4s 1,6 GHz.

Förenklat kan man säga att prestandan höjts. Playstation 5 har också ett minne på 16 GB gddr6/256-bit med en bandbredd på 448 GB/s och lagringen är en supersnabb 825 GB-SSD som går att utöka med en NVMe SSD-slot.

Om konsolens egenskaper inte är tillräckliga är den dessutom stiligt designad. Blir PS5 årets elektronik-julklapp 2020? Det är möjligt, men det återstår att se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker